Over ons

Real Estate: vastgoed en makelaardij

Mijn naam is Rob. Als vastgoedmakelaar heb ik 22 jaar ervaring met de verkoop van appartementen, huizen en ander onroerend goed. Hierbij was ik betrokken bij alle facetten van vastgoed en makelaardij: waarde schatten, opstellen vastgoedadvertenties, kooponderhandelingen en de uiteindelijke verkoop van een woning met de ondertekening van de notarisakte. De verkoop van een woning is een grote stap waarbij je een heel aantal beslissingen moet nemen en je rekening moet houden met een heel uitgebreide regelgeving. Om je in al deze stappen te helpen, ben ik deze blog gestart met tips en checklists die je kan gebruiken bij de verkoop van een woning en het opstellen van een vastgoedadvertentie die in het oog springt!

Archief

Recente artikelen

Tags

Real Estate: vastgoed en makelaardij

Vastgoedverhuur: vergaderruimte huren

by Brianna Rhodes

Verhuur van vastgoed

Onder vastgoedverhuur vallen ook vergaderruimtes. Aan een vergaderruimte huren zullen bepaalde eisen verbonden zijn. Degene die een vergaderruimte gaat huren zal op zoek gaan naar een goede locatie. Deze zal goed bereikbaar moeten zijn met het openbaar vervoer en de auto. Ook het aantal parkeerplaatsen is belangrijk. Wordt de vergaderruimte gebruikt voor mensen vanuit het gehele land, dan is een centrale plek noodzakelijk. Iedereen heeft dan ongeveer dezelfde reistijd. Vergaderruimte huren in de kop van Noord-Holland is zinloos wanneer er ook mensen vanuit Limburg en Brabant aanwezig moeten zijn. Utrecht is nog de meest voor de hand liggende provincie in deze. Kijk voor een betrekkelijk centraal gelegen vergaderruimtes (Amersfoort) op de site van Villa Amalia.


Wat heeft een vergaderruimte nodig?

De vergaderruimte moet groot genoeg zijn om iedereen een zitplek te garanderen. Heeft u interesse in staand vergaderen dan zijn er weer andere eisen. Er is een aantal vierkante meters per persoon nodig om goed te kunnen staan en rondlopen. Een goede vergaderruimte moet voorzien zijn van presentatiematerialen zoals flipovers, whiteboards en prikborden. Maar het moet ook mogelijk zijn om op een wereldkaart te kunnen kijken. Wanneer er een vergadering voor de hele dag is gepland dan moet de mogelijkheid er zijn om een hapje te eten en koffie te drinken.  De vergaderruimte zal dus een compleet ingerichte werkruimte moeten zijn, waar uiteraard gebruik kan worden gemaakt van het internet. Het zou prettig zijn om een eventuele beamer en laptops tegelijk met de vergaderruimte te huren. 


Staand vergaderen

Er gaan steeds meer stemmen op om staande te vergaderen. In deze moderne tijd zitten we veel te veel. Het zou veel gezonder zijn om een vergadering staande bij te wonen. Een doorsnee vergadering duurt al gauw 2 uur. Het is beter voor een mens om af en toe rond te lopen en te staan. Het is bewezen dat staand vergaderen vlotter verloopt en men sneller tot beslissingen komt. Wanneer iemand staat, is er een actievere houding waarneembaar. Creativiteit en sneller reageren wordt bevordert door op deze manier een vergadering bij te wonen. Een betoog houden gaat immers wanneer dit staande gebeurt veel beter, dan wanneer iemand zittend een groep zou toespreken.


Effectief vergaderen

Eén van de belangrijkste zaken om een effectieve vergadering te houden is de juiste locatie. Wanneer u bijvoorbeeld een vergaderruimte gaat huren in een natuurlijke omgeving dan zal dit inspirerend werken. Een vergaderruimte huren op een geheel andere plek dan waar men normaal verblijft, geeft geen afleiding. De vergadering kan voor 100% optimaal worden gevolgd. Het is ook zeker belangrijk dat de mensen regelmatig worden voorzien van koffie en thee. Ook een lunch tussendoor verzet de zinnen, en geeft de mens weer moed om verder overleg te plegen in de middaguren. Het is beter om dinsdag, woensdag of donderdag een vergadering te beleggen. De maandag en vrijdag zijn lastige dagen. Kijk voor meer informatie op Villa Amalia.

Delen