Over ons

Real Estate: vastgoed en makelaardij

Mijn naam is Rob. Als vastgoedmakelaar heb ik 22 jaar ervaring met de verkoop van appartementen, huizen en ander onroerend goed. Hierbij was ik betrokken bij alle facetten van vastgoed en makelaardij: waarde schatten, opstellen vastgoedadvertenties, kooponderhandelingen en de uiteindelijke verkoop van een woning met de ondertekening van de notarisakte. De verkoop van een woning is een grote stap waarbij je een heel aantal beslissingen moet nemen en je rekening moet houden met een heel uitgebreide regelgeving. Om je in al deze stappen te helpen, ben ik deze blog gestart met tips en checklists die je kan gebruiken bij de verkoop van een woning en het opstellen van een vastgoedadvertentie die in het oog springt!

Archief

Recente artikelen

Tags

Real Estate: vastgoed en makelaardij

Verhuizen zonder zorgen

by Brianna Rhodes

Een verhuizing is een grote verandering in uw leven. U laat uw oude, vertrouwde woning en buurt achter voor een nieuw huis, in een nieuwe buurt en andere omgeving. Dat kan even wennen zijn. U laat misschien een heleboel achter om weer opnieuw te beginnen. Om u hierbij te ondersteunen kunt u gebruik maken van een verhuisservice.

Wat doet een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf helpt u om uw spullen van A naar B te brengen. Daarnaast biedt het verhuisbedrijf opties aan die u anderszins helpen bij de verhuizing, afhankelijk van het bedrijf waar u voor kiest. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw spullen door het verhuisbedrijf te laten in- en uitpakken. Op deze manier geeft u de hele verhuizing uit handen. Ook bestaat er de optie om het huis bezemschoon achter te laten. Het verhuisbedrijf zorgt er dan voor dat uw huis wordt schoongemaakt en eventuele achterblijvende meubels en afval verwijderd worden. Daarnaast zijn er bedrijven die aanbieden om ook in uw nieuwe huis te klussen. Denk hierbij aan schilderen, timmeren, het leggen van vloeren, meubels (de)monteren en boren. 

Pakt het verhuisbedrijf in of uzelf?

Om kosten te besparen op de verhuizing, kunt u ervoor kiezen om zelf uw spullen in en uit te pakken. Hiervoor heeft u wel enkele spullen nodig, zoals tape, verhuisdozen, bescherming voor uw glaswerk (zoals noppenfolie of oude kranten) en eventueel grote zakken. Het is handig als u het inpakken goed voorbereid. U kunt dan een paar dagen voor uw verhuizing beginnen met stressvrij inpakken.   

Kosten van een verhuisbedrijf

De kosten van het verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren. De inboedel en de afstand tot het nieuwe adres zijn de grootste factoren bij het bepalen van de kosten. Deze bepalen veelal de mankracht, grootte van de verhuiswagen(s), tijd en benzine die nodig zijn. Hoe meer inboedel u heeft, hoe meer verhuizers er nodig zijn. Verhuizers worden vaak per uur betaald en u betaalt ze vanaf het moment dat ze beginnen met inladen tot ze bij het nieuwe adres de boel uitladen. Bij een grote afstand kunnen deze kosten dus al vrij snel oplopen. Daarnaast is het belangrijk te denken aan de kosten voor eventuele parkeervergunningen, het verhuizen van een piano, gebruik van een verhuislift en andere extra opties waar u gebruik van wilt maken. Volgens de website verhuisbedrijf-vinden.nl kost een gemiddelde verhuizing binnen Nederland tussen de 400 en 2500 euro. Gaat u verhuizen? Bekijk dan van te voren wat u zelf wil doen en welke opties u nodig heeft. Dit kan u helpen bij uw keuze voor een verhuisbedrijf als de Vlotweg Verhuisgroep BV, ook specialist in bedrijfsverhuizingen.

Delen