Over ons

Real Estate: vastgoed en makelaardij

Mijn naam is Rob. Als vastgoedmakelaar heb ik 22 jaar ervaring met de verkoop van appartementen, huizen en ander onroerend goed. Hierbij was ik betrokken bij alle facetten van vastgoed en makelaardij: waarde schatten, opstellen vastgoedadvertenties, kooponderhandelingen en de uiteindelijke verkoop van een woning met de ondertekening van de notarisakte. De verkoop van een woning is een grote stap waarbij je een heel aantal beslissingen moet nemen en je rekening moet houden met een heel uitgebreide regelgeving. Om je in al deze stappen te helpen, ben ik deze blog gestart met tips en checklists die je kan gebruiken bij de verkoop van een woning en het opstellen van een vastgoedadvertentie die in het oog springt!

Archief

Recente artikelen

Tags

Real Estate: vastgoed en makelaardij

Een brandwerende kluis kopen

by Brianna Rhodes

In Nederland zijn dagelijks gemiddeld 40 branden te tellen. Gelukkig is er in de meeste gevallen alleen sprake van materiële schade. Toch kan een brand veel kostbare bezittingen verwoesten. Denk hierbij niet alleen aan waardepapieren maar ook om kostbare foto's, brieven, digitale media en sieraden. Een brandwerende kluis vertraagd de verwoestende effecten van vuur waardoor de kostbaarheden gered kunnen worden. Naast brandwerend zijn de kluizen ook bestand tegen vocht en puin. Tijdens een brand loopt de temperatuur op tussen de 600 en 1000 graden. Door de constructie van de kluis zal de temperatuur binnenin niet te hoog oplopen. Back-up tapes zijn niet bestand tegen een temperatuur boven de 52°C. Geheugenkaarten, floppydisks en DVD's mogen niet warmer worden als 52°C. Papier verbrand bij 177°C. Ga je een brandwerende kluis kopen bij Safe2Lock Brandkasten VOF, dan is het belangrijk om de kwaliteit van de kluis aan te passen aan de inhoud. 

Normen voor brandwerende kluizen

Er zijn 2 soorten brandwerende kluizen van de hoogste kwaliteit. De aanduiding "P" hoort bij kluizen voor papier, de aanduiding "DIS" staat bij brandwerende kluizen voor data media. Beide aanduidingen zijn bepaald in de Europese Norm EN 1047-1. De kluizen zijn getest in een temperatuur van 1090°C en een valtest van 9.15 meter hoogte. Na de val worden ze opnieuw 30 minuten aan de hitte blootgesteld. een thermometer in de kluis meet de vrijgekomen warmte. Kluizen met de aanduiding S60P beschermen papier 1 uur. S12OP biedt 2 uur bescherming. Kluizen van het type S60DIS beschermt data minimal een uur met de aanduiding S120DIS is de inhoud 2 uur beschermd. Kluizen met de aanduiding NT Fire 017, EN 15659, UL 72 en JIS zijn brandwerend maar bieden minder lang bescherming.   

Een brandwerende kluis herkennen

Een brandwerende kluis bezit enkele herkenbare kenmerken. De wanden en de deur van de kluis zijn dik door het gebruik van diverse soorten barrièremateriaal. Dit zorgt ervoor dat de warmte niet snel tot de kern doordringt. De deur heeft van een rand tape. Bij verhitting zwelt de tape op waardoor er een extra afsluiting ontstaat tussen de deur en de kluiswanden. Kwalitatief hoogwaardige kluizen zijn voorzien van een binnenkast van hout. Deze kast maakt de kluis extra vochtwerend. Aan de achterzijde van de kluis is een label geplaatst. Op het label staat vermeld over welke weerstandsklasse de kluis beschikt en of de kluis onder bepaalde voorwaarden gebouwd en getest is. De fabrikant mag het label alleen voeren na uitgebreide testen door een onafhankelijk certificeringsinstituut. Ook na de ontvangt van het certificaat test het instituut de kluizen steekproefsgewijs om de kwaliteit te garanderen.

Delen