Over ons

Real Estate: vastgoed en makelaardij

Mijn naam is Rob. Als vastgoedmakelaar heb ik 22 jaar ervaring met de verkoop van appartementen, huizen en ander onroerend goed. Hierbij was ik betrokken bij alle facetten van vastgoed en makelaardij: waarde schatten, opstellen vastgoedadvertenties, kooponderhandelingen en de uiteindelijke verkoop van een woning met de ondertekening van de notarisakte. De verkoop van een woning is een grote stap waarbij je een heel aantal beslissingen moet nemen en je rekening moet houden met een heel uitgebreide regelgeving. Om je in al deze stappen te helpen, ben ik deze blog gestart met tips en checklists die je kan gebruiken bij de verkoop van een woning en het opstellen van een vastgoedadvertentie die in het oog springt!

Archief

Recente artikelen

Tags

Real Estate: vastgoed en makelaardij

Muizen bestrijden & voorkomen: hoe pak je dat slim aan? De beste tips!

by Brianna Rhodes

Heb je in je huis, agrarische stallen of in je bedrijfsvestiging te maken met overlast door muizen? Dan ben je niet te benijden. Een muizenplaag is om uiteenlopende redenen gen pretje. Er zijn redenen genoeg te noemen om muizen te bestrijden. In de eerste plaats zorgen muizen voor een onhygiënische situatie, doordat deze beestjes ziektekiemen verspreiden via hun uitwerpselen, urine en poten. Een tweede punt van overlast is het feit dat muizen voedselvoorraden en andere spullen aanvreten. Zo bijten ze in hout, plastic, dozen: het maakt een muis eigenlijk niet uit! En ten slotte zijn muizen die op zolder of in andere ruimtes rondlopen gewoon vreselijk irritant. Veel mensen zijn bang voor muizen en zien ze het liefste verdwijnen. Maar hoe kom je van de muizenplaag af? Doe je voordeel met onderstaande tips om muizen te bestrijden.

Schakel een bestrijdingsbedrijf in

Wanneer je veel last hebt van muizen en er sprake is van een regelrechte plaag, dan kun je het beste ene professioneel bedrijf voor ongediertebestrijding inschakelen. Kies je voor een erkend bestrijdingsbedrijf, zoals bijvoorbeeld Beukema Ongediertebestrijding, dan worden de muizen die je in huis hebt of die in je bedrijfspand rondlopen netjes, efficiënt en tot op de laatste muis opgeruimd. Dit gebeurt snel, veilig en volgens de normen en regels die in de bestrijdingswereld gangbaar zijn. Goede ongediertebestrijdingsbedrijven zullen jou als klant hierbij ook praktische tips en adviezen geven om een muizenplaag te voorkomen. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Overlast door muizen voorkomen

Wil je voorkomen dat je overlast krijgt door muizenbezoek? Dan kun je een aantal maatregelen nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat op plekken waar voedsel gebruikt of bewaard wordt, geen voedselresten op de grond of in kasten belanden. Ook kun je voedsel goed te verpakken en opbergen, zodat je minder snel muizen lokt. Gebruik bij voorkeur metalen dozen of bussen, of andere opbergdozen van stevig plastic. Weer een andere manier om muizen tegen te houden, is door in kelders, zolders, stallen en andere ruimtes die kwetsbaar zijn voor muizen, de naden en kieren goed af te dichten en te isoleren. Zo geef je muizen al een stuk minder kans om schade aan te richten.

Bij een beperkte muizenplaag kun je ook dit doen

Heb je te maken met een beperkte muizenplaag, dan zijn er ook voordelige huis-tuin-en-keuken-middelen om de overlast door dit ongedierte aan te pakken. Vaak biedt het plaatsen van een paar muizenvallen op zolder al prima oplossing. Stop er wat lekkers in, zoals kaas op speciaal muizenvoer, en je hebt al snel bingo. Een rigoureuzer oplossing is muizengif, maar daarmee moet je wel voorzichtig zijn als je kinderen hebt.

Delen